Φροντιστήρια Πειραιάς, Νίκαια, Καλλίπολη, Χατζηκυριάκειο, Καστέλλα, Φάληρο, Μοσχάτο, Ρέντη, Αιγάλεω, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Κοκκινιά, Καμίνια με Ιστορία σε όλη την Αθήνα - Τμήματα Αριστούχων απ' όλες τις περιοχές

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Μάθε περισσότερα για εμάς

Διδακτική εμπειρία 52 ετών στην εκπαίδευση και συγγραφή

Οι διδακτικές μέθοδοι των φροντιστηρίων μας μέσης εκπαίδευσης ενσωματώνουν εμπειρία από το 1971. Τότε ο Κωνσταντίνος Μεντής, πτυχιούχος της Φυσικομαθηματικής Σχολής Αθηνών, ξεκίνησε την παράδοση Μαθηματικών. Η μεθοδολογία που ανέπτυξε στα Θετικά μαθήματα, με τη μέθοδο της Κατηγοριακής Μελέτης, συνεχίζεται να χρησιμοποιείται από τους καθηγητές των φροντιστηρίων μας και σήμερα, αρκετοί καθηγητές εκ των οποίων υπήρξαν και μαθητές του. Για 52 χρόνια έχει παρατηρηθεί, πως με τη μέθοδο της Κατηγοριακής Μελέτης, οι μαθητές Γ΄Λυκείου των κατευθύνσεων Υγείας, Θετικής, και Οικονομικών, με λίγο διάβασμα επιτυγχάνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στις Πανελλήνιες στα Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Πληροφορική. Εξαιτίας αυτών των αποτελεσμάτων, έχουμε κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη γονέων και μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο Κωνσταντίνος Μεντής είναι συγγραφέας του τωρινού σχολικού βιβλίου μαθηματικών Γ’ Γυμνασίου καθώς και του πρώην σχολικού βιβλίου μαθηματικών Γ’ Λυκείου που άλλαξε ριζικά την ύλη των μαθηματικών της Γ’ Λυκείου, εισάγοντας για πρώτη φορά τον Διαφορικό & Ολοκληρωτικό λογισμό στην εκπαίδευση. Το βιβλίο αυτό  των μαθηματικών, αποτέλεσε ορόσημο όχι μόνο για μαθητές του Πειραιά, αλλά για όλους τους μαθητές που εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες.

Ωστόσο, πέραν των θετικών μαθημάτων, τα φροντιστήριά μας έχουν μεγάλη παράδοση και στα θεωρητικά μαθήματα, με συχνές επιτυχίες σε Σχολές Νομικής, Μέσων Ενημέρωσης, Φιλολογίας και Ψυχολογίας των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 5 πρώτους των πρώτων επιτυχόντων μας τα τελευταία 2 χρόνια, οι 3 μαθητές μας (ποσοστό 60%) ανήκαν στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών, η Αντζελίνα Σελή από το Ιωνίδειο Λύκειο Πειραιά με 18690 μόρια (Επικοινωνίας & Μέσων Ενημέρωσης ΕΚΠΑ Αθήνα), ο Άρης Περδικάρης από το 2ο Λύκειο Πειραιά με 22070 μόρια (Αγγλική Φιλολογία ΕΚΠΑ Αθήνα) κι η Ελίνα Κατσιαντώνη από το 10ο Λύκειο Πειραιά με 17910 μόρια (Ψυχολογία ΕΚΠΑ Αθήνα)*. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι 2 από τα 3 πρώτα βιβλία των εκδόσεων Μεντής, τα οποία κυκλοφορούν σε διαδίκτυο, βιβλιοπωλεία και στο εμπόριο από το 2023, είναι θεωρητικών μαθημάτων, ήτοι το βοήθημα Γλώσσας-Λογοτεχνίας για όλες τις τάξεις του Λυκείου με συγγραφείς τους φιλολόγους μας Δημήτρη Πετσάνη κι Ευάγγελο Ρίζο καθώς και το βοήθημα Συντακτικού Αρχαίων για όλο το Λύκειο με συγγραφέα την επίσης φιλόλογό μας Νικολέττα Ιωακειμίδου.

Εξαιτίας αυτού του ποιοτικού εκπαιδευτικού πλουραλισμού και των προσιτών διδάκτρων μας, το Φροντιστήριο Μεντής Πειραιά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το 2020, το 2021, το 2022 και το 2023 νίκησε στο διαγωνισμό και κατέκτησε την πρώτη () θέση και το χρυσό βραβείο έναντι όλων των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, κέντρων ξένων γλωσσών, κέντρων μελέτης γυμνασίου και δημοτικού, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Πειραιά, όσον αφορά στην προτίμηση των γονέων και κηδεμόνων μαθητών, σύμφωνα με τον οργανισμό “Αετοί της Εκπαίδευσης“. Ο οποίος βραβεύει τις καλύτερες επιχειρήσεις (leaders) σε κάθε κλάδο.

Επιπρόσθετα, το φροντιστήριο Μεντής Πειραιά βραβεύτηκε το 2024 ως Νικητής του βραβείου Χρυσή Εταιρεία καθώς και ως Highest Rated 2023 επιχείρηση φροντιστηρίου Πειραιά από τον οργανισμό “Χρυσή Εταιρεία".

*Για τη δημοσιοποίηση προσωπικών πληροφοριών των επιτυχόντων μας έχει ληφθεί έγγραφη άδεια χρήσης προσωπικών δεδομένων από τους επιτυχόντες, βάσει γενικού κανονισμού προστασίας δεδομένων (GDPR).

Είμαστε οι δημιουργοί των σχολικών βοηθημάτων “ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ"

Οι καθηγητές των φροντιστηρίων μας, έχουν συγγράψει σχολικά βοηθήματα τα οποία κυκλοφορούν στο διαδικτυακό εμπόριο και σε βιβλιοπωλεία (Πολιτεία, Public, CaptainBook κ.α.) σε όλη την Ελλάδα από τις ομώνυμες Εκδόσεις Μεντής. Τα βιβλία αυτά ανήκουν στη σειρά βοηθημάτων μας “ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ". Είναι τα μόνα στην Ελλάδα τα οποία διαθέτουν τον καινοτομικό και πρωτοπόρο συνδυασμό οκτώ (8) συγγραφικών χαρακτηριστικών. Η εν λόγω μέθοδος συγγραφής, αποτελεί πρωτότυπο πνευματικό έργο, προστατεύεται νομικά κι είναι η μοναδική στην Ελλάδα, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε έναν μαθητή να εισέλθει στο Πανεπιστήμιο, χωρίς να αναγκαστεί να επιβαρυνθεί οικονομικά με τα έξοδα φροντιστηρίου ή ιδιαίτερου μαθήματος. Αρκεί μόνο να μελετήσει, να διαβάσει, να εξασκηθεί μέσω ενός βιβλίου γραμμένου με τη μέθοδο αυτή, σε συνδυασμό με τις αναλυτικές λύσεις του ιστότοπου www.ementis.gr. Συνελόντι ειπίν, είμαστε ένας εκ των μονάχα δύο (2) φροντιστηριακών ομίλων στην Ελλάδα που διαθέτουν δικές τους εκδόσεις και δικά τους βιβλία με ISBN στο εμπόριο.

1ο Βιβλίο: Ἀλγεβρα Α’ λυκείου

Συγγραφείς: Κωνσταντίνος Μεντής – Παναγιώτης Μεντής

ISBN: 9786188681910 – Έτος έκδοσης: 2023

Εκδότης: Εκδόσεις Μεντής (www.ementis.gr)

Αναλυτική περιγραφή 1ου βιβλίου: Η συγγραφή κι επιμέλεια του παρόντος σχολικού βοηθήματος έχει διεκπεραιωθεί, βάσει της μεθόδου «Βιβλία που κάνουν μάθημα». Η μέθοδος αυτή, αποτελεί πρωτότυπο πνευματικό έργο κι είναι η μοναδική στην Ελλάδα, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε έναν μαθητή να εισέλθει στο Πανεπιστήμιο, χωρίς να αναγκαστεί να επιβαρυνθεί οικονομικά με τα έξοδα φροντιστηρίου ή ιδιαίτερου μαθήματος. Αρκεί μόνο να μελετήσει, να διαβάσει, να εξασκηθεί μέσω ενός βιβλίου γραμμένου με τη μέθοδο αυτή, σε συνδυασμό με τις αναλυτικές λύσεις του ιστότοπού μας. Το βιβλίο αυτό καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός μαθητή ή ενός καθηγητή Μαθηματικών σχετικά με το μάθημα της Άλγεβρας Α’ λυκείου. Τα κεφάλαια της ύλης που καλύπτει είναι τα: Σύνολα, Πραγματικοί Αριθμοί, Εξισώσεις, Ανισώσεις. Οι περισσότερες λυμένες και άλυτες ασκήσεις παρατίθενται διά μέσου της μεθόδου της Κατηγοριακής Ανάπτυξης, ενώ υπάρχουν πολυάριθμες ασκήσεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου. Όλες οι ασκήσεις προς λύση είναι προσημειωμένες με ένα από 4 επίπεδα δυσκολίας. Το βιβλίο επίσης περιλαμβάνει 16 απαιτητικά διαγωνίσματα υψηλού επιπέδου καθώς κι όλες τις ασκήσεις από την Τράπεζα Θεμάτων σχετικές με τα προαναφερόμενα κεφάλαια.

2ο Βιβλίο: Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία για όλες τις τάξεις Λυκείου

Συγγραφείς: Δημήτρης Πετσάνης – Ευάγγελος Ρίζος

ISBN: 9786188681927 – Έτος έκδοσης: 2023

Εκδότης: Εκδόσεις Μεντής (www.ementis.gr)

Αναλυτική περιγραφή 2ου βιβλίου: Η συγγραφή κι επιμέλεια του παρόντος σχολικού βοηθήματος έχει διεκπεραιωθεί, με τη μέθοδο «Σχεδιαγραμματική Ανάλυση». Το βιβλίο είναι δομημένο βάσει του νέου συστήματος εξέτασης Γλώσσας & Λογοτεχνίας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός μαθητή ή ενός καθηγητή Έκθεσης σχετικά με το μάθημα της Γλώσσας-Λογοτεχνίας σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Περιέχει τη θεωρία που εξετάζεται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ασκήσεις επί της θεωρίας, θέματα Β’ νέου τύπου, πολυτροπικά κείμενα, ασκήσεις Πανελληνίων και από την Τράπεζα Θεμάτων καθώς και ασκήσεις Λογοτεχνίας. Το πόνημα επίσης περιλαμβάνει 50 κριτήρια αξιολόγησης καθώς και 50 σχεδιαγράμματα του κυρίου θέματος Έκθεσης, καλύπτοντας ευρύτατο φάσμα της ύλης των τριών τάξεων του Λυκείου. Τέλος το βοἠθημα περιέχει έτοιμες υποδειγματικές εκθέσεις, ενδεικτικές απαντήσεις μαθητών Γ’ λυκείου των Πανελληνίων Εξετάσεων (πάνω στα θέματα Β’ νέου τύπου) καθώς και επαναληπτικά διαγωνίσματα συνεξέτασης Γλώσσας & Λογοτεχνίας

Έμπειρο διδακτικό προσωπικό το οποίο επιδεικνύει αγάπη προς τα παιδιά

Οι περισσότεροι από τους διδάσκοντες των εκπαιδευτηρίων μας έχουν δεκαετίες διδακτικής εμπειρίας. Οι πολύπειροι, με άνω των 30 ετών εμπειρία, μαθηματικός Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, ο φυσικός Χάρης Βαλαβάνης, η χημικός Πηνελόπη Μιχαλάκη, η φιλόλογος Μαρία Υφαντή οι οποίοι διαθέτουν και συγγραφικό έργο, οι φυσικοί Αγγελική Κολιούλη, Ελένη Κομποτιάτη, Έρις Χρυσαφέλη, Θανάσης Σκλαβούνος, Δημήτρης Φάκας και Νικόλαος Παπαγιαννούλας, οι φιλόλογοι Δημήτρης Πετσάνης, Ευάγγελος Ρίζος, Στέλλα Θεοχαράκη, Σοφία Κοκογιαννάκη, Μαρία Καλτσά, Δέσποινα Μουντζούρη, Βασίλης Χαλάς, Νικολέττα Ιωακειμίδου, οι μαθηματικοί Αναστασία Καραγιάννη & Μάριος Καραθανάσης, Έφη Χρήστου αποτελούν παραδείγματα εξαιρετικών και διακεκριμένων καθηγητών. ‘Αλλοι βασικοί καθηγητές που συμπεριλαμβάνονται στο προσωπικό μας είναι οι μαθηματικοί Κυριακή Ταπάσκου, Σόνια Γκλατζούνη, Άντυ Σπίνου, η χημικός Ελευθερία Καρακώστα, οι οικονομολόγοι Αλέξανδρος Προέδρου, Κώστας Κοτίδης, η βιολόγος Dr. Γεθσημανή Παπαδοπούλου, η δασκάλα Όλγα Σαμαρά, οι καθηγήτριες Αγγλικών Σίσσυ Λίνα, Τζουλιάνα Δούκα και Γερμανικών Ελένη Δούκα.

Στο σχετικό διαφημιστικό μας φυλλάδιο φαίνονται κι οι τόποι κατοικίας του εκπαιδευτικού μας προσωπικού, το οποίο εκτός του Πειραιά και της Νίκαιας προέρχεται από περιοχές όπως η Νέα Σμύρνη, η Ηλιούπολη, η Αργυρούπολη, ο Νέος Κόσμος, το Χαλάνδρι, το Περιστέρι, το Χαϊδάρι, το Κερατσίνι, το Θησείο, το κέντρο της Αθήνας. Τα φροντιστήριά μας επενδύουν στην ποιότητα των καθηγητών, δεν τους αντικαθιστούν εύκολα και φροντίζουν για την εξαιρετική αμοιβή τους. Ο μισθολογικά ικανοποιημένος εκπαιδευτικός, θα διατελέσει τη δουλειά του με όρεξη, θα μεταδώσει καλύτερα. Αποτελεί δε, αδιάλειπτο στόχο των φροντιστηρίων μας σε Πειραιά, Κοκκινιά και Νίκαια. Είμαστε ο μόνος φροντιστηριακός οργανισμός ο οποίος αναγράφει ονόματα, βιογραφικά & περιοχές διαμονής καθηγητών σε διαφημιστικά έντυπα. Είμαστε πρώτα φροντιστήριο, πρώτα εκπαιδευτικός οργανισμός και μετά ‘επιχείρηση’.

Κέντρο καθημερινής μελέτης Γυμνασίου & Φροντιστηριακό μάθημα μαζί!

Αναλαμβάνουμε το καθημερινό διάβασμα σε όλα τα μαθήματα, πλην ξένων γλωσσών, για όλα τα μικρά παιδιά. Παρέχουμε δικά μας βιβλία για επιπρόσθετη εξάσκηση, πέραν του σχολείου, τα οποία μαζί με άλλα αντικείμενα του μαθητή, φυλάσσονται κλειδωμένα σε ειδικό ατομικό ντουλάπι εντός του εκπαιδευτηρίου! Στόχος μας η απαλλαγή των μαθητών Πειραιά, Νίκαιας & Κοκκινιάς από το υπέρμετρο βάρος της τσάντας τους.

Επιστημονικά άρτια καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό

Πολλοί επικεφαλής καθηγητές μας, διαθέτουν μεταπτυχιακές σπουδές. Εκ των διευθυντών, ο Παναγιώτης Μεντής ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο Βρετανίας και Μόναχο Γερμανίας, όπου και βραβεύτηκε με τιμητικές διακρίσεις και γερμανικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για εφεύρεση στις τηλεπικοινωνίες η οποία χρησιμοποιείται σήμερα από εμπορικές εταιρίες στο πρότυπο κινητής τηλεφωνίας GSM (4G) και στις δορυφορικές επικοινωνίες, μειώνοντας το απαιτούμενο Sound to Noise ratio (Eb/No). Οι φιλόλογοι Δέσποινα Μουντζούρη και Γιώργος Βαγγελάκης έχουν εξειδικευτεί με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Η βιολόγος Γεθσημανή Παπαδοπούλου, ο φυσικός Νικόλαος Παπαγιαννούλας είναι επίσης καθηγητές με σημαντικές μεταπτυχιακές σπουδές. Τα βιογραφικό του κάθε καθηγητή μας συνιστά πρότυπο για τον κλάδο του σε όλη την Αθήνα, όχι μόνο για τον Πειραιά και τα προάστιά του.

Ολιγομελή τμήματα 5 ή 6 μαθητών με οικονομικά δίδακτρα!

Ένας επιπρόσθετος λόγος για τον οποίο πολλοί μαθητές και γονείς προτιμούν τα φροντιστήριά μας, είναι τα οικονομικά μας δίδακτρα, ήτοι τα μικρά τμήματα (groups) των 5 ή 6 ατόμων. Είναι κοινώς γνωστό ότι τα δίδακτρά μας είναι οικονομικότερα από άλλα ομοειδή εκπαιδευτήρια! Είμαστε περήφανοι επειδή ως στόχο έχουμε να επιτελούμε σημαντικό κοινωνικό έργο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Κάνουμε πράξη το όνειρο πολλών οικονομικά αδύναμων μαθητών να εισέλθουν στην ανώτατη εκπαίδευση!

Σχεδιαγραμματική Ανάλυση στην Έκθεση – Έκφραση

Το μάθημα της Έκθεσης-Έκφρασης είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μαθήματα των Πανελληνίων. Αρκετοί καλοί μαθητές υποτιμούν την πραγματικότητα αυτή, εστιάζοντας στα υπόλοιπα τρία μαθήματα, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την επιτυχία τους στις Πανελλήνιες και την εισαγωγή σε σχολή πρώτης προτίμησης. Στο μάθημα αυτό, με τη μέθοδο δικής μας εμπνεύσεως και κατασκευής, της Σχεδιαγραμματικής Ανάλυσης, “πιάνουμε" το μαθητή από το χέρι και του δείχνουμε όλα τα στάδια που απαιτούνται ώστε να γράψει μια καλή έκθεση.

Στις μέρες μας, το μάθημα της Έκθεσης είναι αρκετά αλλαγμένο σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια. Πλέον οι εκθέσεις έχουν χαμηλό όριο λέξεων. Ο μαθητής δεν πρέπει να πλατειάζει. Απεναντίας πρέπει με λακωνισμό, να παραθέσει τις απόψεις του με επιχειρήματα και τα στηρίγματα των επιχειρημάτων αυτών, όλα εντός ενός ασφυκτικού ορίου λέξεων. Η μέθοδος που έχουμε εφεύρει, της Σχεδιαγραμματικής Ανάλυσης βοηθάει τα μέγιστα στη σύνθεση αυτού του “παζλ". Από τα τέλη του 2023 κι εντεύθεν, κυκλοφορεί στο εμπόριο (διαδίκτυο και βιβλιοπωλεία) το πρότυπο βοήθημά μας στην Έκθεση-Έκφραση και Λογοτεχνία, από τις Εκδόσεις Μεντής, με συγγραφείς τους καθηγητές μας Δημήτρη Πετσάνη κι Ευάγγελο Ρίζο.

Κατά καιρούς έχουμε μαθητές με πολύ δυνατό μαθηματικό  ή θεωρητικό υπόβαθρο, οι οποίοι στοχεύουν σε άριστες σχολές των 19 χιλιάδων μορίων. Το μεγάλο τους άγχος ενίοτε δεν είναι τα Μαθηματικά, ή η Φυσική ή η Ιστορία ή τα Αρχαία. Είναι η Έκθεση. Μην τυχόν πετύχουν ένα βαθμό της τάξεως του 16-17 κι αποτύχουν στις πρώτες τους προτιμήσεις! Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που τέτοιοι μαθητές μας γράφουν βαθμούς της τάξης του 18 ή 19 στο μάθημα της Έκθεσης-Έκφρασης κι εισέρχονται στη σχολή που ονειρεύονται αριστεύοντας στο σύνολο των μαθημάτων.